Wiekslag 229, 3815 GH Amersfoort

Levens veranderen met één glimlach tegelijk!
Bel Ons

0338870098

Openingstijden

Maandag tot en met Donderdag: 8:00 - 17:00

Wiekslag 229, 3815 GH Amersfoort

Levens veranderen met één glimlach tegelijk!
Bel Ons

0338870098

Openingstijden

Maandag tot en met Donderdag: 8:00 - 17:00

Afspraak boeken

Je perfecte glimlach is een klik verder!

Tandplak en Tandsteen

Tandplak en tandsteen zijn twee verschillende dingen die een verhoogd risico voor de mondgezondheid kunnen betekenen. Tandplak is een dun, kleurloos laagje dat zich na verloop van tijd op de tanden afzet en bestaat uit speeksel en bacteriën die zich voeden met restsuikers uit onze voeding. Als tandplak niet wordt verwijderd door tweemaal per dag te poetsen, kan het verharden tot tandsteen. Tandsteen is een verkalkte uitbreiding van tandplak die zich opstapelt bij de hals tussen het tandvlees en de tand, vervolgens vermenigvuldigen de bacteriën zich onder het tandvlees en op de kroon van de tand, waardoor tandsteen ontstaat.

Het verwijderen van tandplak is relatief eenvoudig, maar het verwijderen van tandsteen vereist een tandartsbehandeling. Hier bij Mondzorg Amersfoort helpen we u om beide te beheersen. Door onze ervaring en kennis kunnen we u uitleg geven over de samenstelling van tandplak en hoe het gevormd wordt, zodat u tandplak kunt verwijderen en de vorming van tandsteen kunt voorkomen.

tandarts afspraak

Er zijn verschillende gevolgen voor de mondgezondheid als gevolg van tandsteen. slechte adem, ontstoken, rood, gezwollen en bloedende tandvlees als gevolg van de vorming van tandsteen. Bovendien verhoogt tandsteen het risico op het ontwikkelen van gingivitis, een ontsteking van het tandvlees, die verder kan evolueren tot parodontitis, wat weer kan leiden tot tandverlies als het niet wordt behandeld.

Het is belangrijk om de juiste mondverzorging en mondhygiëne te onderhouden, zodat tandplak en tandsteen goed beheerst kunnen worden. Bij Mondzorg Amersfoort kunnen we u helpen bij het verwijderen van tandplak en het verwijderen van tandsteen. Neem contact op met ons om te zien wat we voor u kunnen doen.